Alexis stelt voor: (33) Luc Deleu.

Alexis stelt voor: (33) Luc Deleu.

Luc Deleu, voor velen beter bekend als Meester Deleu. Na een indrukwekkende carrière is hij met welverdiend pensioen, wat voor sommigen misschien een opluchting is, want Meester Deleu was niet degene tegen wie je graag in de rechtbank stond. Een krachtige spreker en meesterlijk redenaar. Als schepen of als fractieleider in de oppositie wist hij telkens zijn stempel te drukken.

Luc is pragmatisch, maar nooit verlegen om een mop. Hij is iemand met wie je graag in gesprek gaat. Hij vindt zijn rust op het golfterrein of in zijn eigen tuin. Daarnaast is hij een echte familieman, toegewijd aan zijn vrouw, twee dochters, twee plusdochters, vijf kleinkinderen en vier pluskleinkinderen.

Mijn oudste herinnering aan Luc gaat terug naar de tijd dat mijn moeder verkozen werd en we vaker naar eetfestijnen gingen. We konden ons altijd rustig bezighouden, en soms speelde Luc mee met de kaarten of leerde hij ons een nieuw spel. Dit maakt hem niet alleen één van de politieke boegbeelden die ik het langst ken, maar ook iemand die oprecht begaan is met iedereen.

Hij is een van de personen met wie ik het liefst samenwerk, en dat geldt niet alleen voor mij. Of het nu coalitie of oppositie is, Luc is er altijd voor de volle honderd procent bij. Hij blijft zich met hart en ziel inzetten voor Blauw Dilbeek, nu zelfs samen met zijn dochter Tinneke.

Luc heeft zich inmiddels 25 jaar ingezet voor Dilbeek.

Willen jullie deze nr. 33 op de lijst nog één keer jullie steun geven op 13 oktober?

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker