“Vooruit Dilbeek trekt zich terug uit Denk Dilbeek”. Wie is de volgende?


De nieuwe partij Denk Dilbeek, een alliantie van Groenen, socialisten, CD&V en DNA, heeft een kort bestaan gekend. Hoewel het een ambitieus project was, bleek het samenbrengen van vijf verschillende ideologieën een uitdaging. Wat begon als een droom, heeft helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De partij had als doel de grootste te worden, maar zonder een breed gedragen intern programma en gezamenlijke aandachtspunten, bleek dit moeilijk te realiseren. Belangrijke CD&V-leden waren tegen, en de socialisten beseffen nu dat het toch niet hun ding was. Het was slechts een kwestie van tijd voordat dit kartel uit elkaar zou vallen. Dit is geen leedvermaak, maar een les in politieke realiteit.

Vijf verschillende ideologieën met een campagne gericht op 1 ‘onbekende’ Jef. Van droom naar nachtmerrie.

Marc Willen, Schepen van financiën, lokale economie en handel & ondernemen


Bij Blauw Dilbeek hebben we ook onze uitdagingen gekend met onze moederpartij, maar lokaal staan we sterk en zijn we als liberalen zeer strijdvaardig. De liberale waarden vormen de basis van Blauw Dilbeek en daar vertrouwen we op. We hebben geen verkiezingspartnerschappen nodig om de grootste te zijn. We bouwen op onze eigen kracht en de indrukwekkende prestaties binnen de huidige meerderheid.

De meeste inwoners van Dilbeek wonen hier graag. Blauw Dilbeek is hun garantie dat dit zo kan blijven. We kennen de werkpunten: groen onderhoud, betaalbaar wonen, sportinfrastructuur, veiligheid, en meer. We weten dat onze trouwe blauwe achterban ons zal steunen. We blijven puur blauw en zijn daar trots op. Een mengelmoes past niet bij ons.

Samen bouwen we aan een sterker, veiliger en mooier Dilbeek. Laten we met vertrouwen en vastberadenheid de toekomst tegemoet gaan!

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker